top of page

WOLLEK

_MG_2607.jpg

Masha Ceglar

backing en keyboards

Geboren in Ljubljana. Momenteel gestrand in Leuven. Wordt pas echt wakker op en rond een podium. Maakt niet uit voor wat of als wat. Een Sloveense duizendpoot met een zalvend stemgeluid. Grijpt nu haar kans bij Wollek.

Filip Lauryssen

drums

 

Knapenkoor, punkrock en afrobeat. 160 paar stokken. Steeds  bereid tot meer. Een hut in het bos. De wortels in de grond. Slagwerk met gevoel voor stoommachines. Functioneel en hardhorig.

Florian Lauryssen

bas

 

Vier snaren en een snode blik. Viool werd bas na jaren van misverstand. Voelt zich kiplekker op de dansvloer. Blootsvoets en ongeschoren.  Geheeld door Zen en Yoga. Vergeven van riddim en cannabis. 

Geert Huybens

zang, gitaar 

 

Rommelt in het duister met taal en klank. Houdt van wachten. Is kindsblij met het puzzelstuk dat past. Zag Rasmussen tot Wollek verdampen. 

Vindt weldra een evenwicht tussen rommelen en wachten.

20211011_201237.jpg

Corona hakte er ook in bij Rasmussen. Filip, Florian en Geert bleven over en zouden doorgaan. Een nieuw, lange-afstand procédé werd ingevoerd om corona-proef te kunnen werken. Aldus zag "Tafel, bed of koffiezet"(zie video) het levenslicht. De groepsherschikking vroeg om een nieuwe groepsnaam. Wollek. Het laatste nummer van Rasmussen werd zo het eerste van Wollek en kreeg uiteindelijk de naam Tombola.

Geert
m1bws.jpg

Masha zag het zitten om wat backingtracks in te zingen. Haar stem bleek goed te blenden met die van Geert. De Slavische tongval kregen we er gratis bij. Toen bleek dat ze ook keyboards wou spelen, stond de deur open voor een nieuw groepslid.

Tim.jpg

Tim Coenen is de goede luisteraar die uitgebreide en fijne feedback gaf. En die bereid was om met zijn instrumentaal vakmanschap waar nodig aanvullingen te doen. Hij speelt op "Kleed van pijn"  de als  walvis klinkende lapsteel . Thnx.

IMG-20220112-WA0000_edited.jpg

Emiel Lauryssen is het kopertalent van de familie. En heeft met veel finesse verschillende nummers extra lyriek gegeven.

bob.jpg

Bob Wollek is de skiër/gevierd-autoracer die fietsend van het werk (de racebaan) naar huis door een bestelwagen werd gegrepen en aan zijn verwondingen overleed (2001). Hij is de patroonheilige van Wollek.

IMG-20220122-WA0006.jpg

Francis Depuydt heeft alles deskundig door zijn machinerie gedraaid.

bottom of page